Bourgondisch Brussel

Wat een fijne wereldstad is Brussel! Ik was er lang niet geweest en de keren dat ik er geweest ben, was ik niet te vinden in de buurt van de toeristische spots. De hoogste tijd om dat tijdens deze citytrip wel te doen! Met een Bourgondische twist.

Werelds dichtbij
Binnen hooguit drie uurtjes rijden waan je je in een compleet andere wereld. Brussel is met recht een wereldstad en heeft veel te bieden. De sfeer alleen al is heerlijk en met een zonnetje en de mooie Franse tongval overal om je heen ben je gelijk in vakantiestemming. Een grote aanrader voor een nachtje weg en ook voor de milieubewuste treinreiziger in een handomdraai te bereiken. Wij zijn dit keer met de Saab gegaan, mede omdat deze inmiddels verkocht was en dit het laatste ritje met ons drieën was.

Slapen in een boutique hotel
Wat is het toch altijd leuk om in een mooi hotel te belanden. Dit hotel viel in de categorie: six minute hotel, geboekt in zes minuten via booking.com. Altijd even afwachten dus…
Het ontvangst was erg vriendelijk, de receptioniste had humor. We bleken namelijk voor 1 persoon geboekt te hebben. Na wat papierwerk gecontroleerd te hebben sloot ze af met een vrolijke grijns en de woorden: I am sure you did not pay attention. Dus… Gelukkig was het geen probleem. Het was mijn eerste nachtje slapen in een boutique hotel. De naam? Hotel Le Berger, gelegen in hartje Brussel aan 24 rue du Berger. De lobby had een nostalgische look met een hip sausje. En een fijne bar, waar je, op zijn Vlaams, heerlijke zelfgebakken koekjes krijgt bij je kopje thee. Of wat lekkers bij je afzakkertje. De stoelen zitten lekker, niet onbelangrijk als je je dag met veel wandeluurtjes comfortabel af wilt sluiten. Knus, gezellig, huiselijk zijn een aantal woorden die gelijk bij binnenkomst in mij opkwamen.

Incheck bij Hotel Le Berger Brussel

Lobby Hotel Le Berger Brussel

We kregen na de incheck een ouderwetse kamersleutel! Erg leuk en gemakkelijk, want én je kamernummer staat erop én je krijgt je kamerdeur in één keer open. :-)

Sleutels receptie Hotel Le Berger Brussel

De kamers hadden ieders een naam en wij sliepen gezellig bij Mathilde op de derde etage. Het hotel telt 51 kamers en biedt gratis WIFI. De geschiedenis is erg grappig. Het hotel was vroeger erg in trek bij, zoals het hotel het zelf noemt, undercover lovers. De kamer was klein en fijn. Het hotel ligt in een steeg, dus slapen zonder geluidsoverlast.
Pluspunten: leuke decoratie, fijn matras, nieuwe badkamer, föhn aanwezig. Verbeterpunten: haakje voor je handdoek. Grappig punt: het plafond was ook behangen en de flatscreen had een jasje aan, dus dit werd omgedoopt tot kijkdoos.

Kamer Hotel Le Berger Brussel

Kijkdoos in kamer Hotel Le Berger Brussel

Knus en gezellig.

Knus en gezellig.

Algemene indruk:
Zeer vriendelijk personeel, aandacht voor details in decoratie, sfeervolle bar. Een erg prettige uitrustplek tijdens je citytrip Brussel. Grote aanrader dus!

De volgende keer gaan we zeker eten in het kleine restaurant Vini Divini wat bij het hotel hoort. Heel smal en knus. De kaart biedt een tradionele keuken gebaseerd op het aanbod van de markt. Met de keuze uit slechts drie voorgerechten, twee hoofdgerechten en drie desserts. De gezelligheid barste door de voordeur heen toen wij ’s avonds laat terugkwamen in het hotel. De vrolijke lach van de eigenaresse die door het raam heen scheen, zorgt ervoor dat we hier zeker terug gaan komen. Leuk weetje: het restaurant gaat pas dicht wanneer de gezelligheid stopt.

Verwenmoment in de ochtend
Ik kan me altijd erg verheugen op het ontbijt in een hotel. Je wordt wakker, even douchen en aankleden en je kan zo aanschuiven. Echt een luxe momentje. En zeker in hotel Le Berger! De koffie was goed, de sapjes vers en genoeg keuze. Alles was aanwezig en de presentatie was erg mooi. Vanaf een lange houten tafel kon je jezelf bedienen. De tafel was gevuld met weckpotjes met gedroogd fruit, kaasplankjes, vers fruit, eitjes en heerlijke broodjes. Leuk detail: een crêpe samenstellen was ook een optie! Met een ruime keuze uit zoet beleg. Er was ook een binnentuin waar je van je zelf gekozen ontbijt kon genieten, maar dat was tijdens ons weekend nog wat fris. Gelukkig was de ontbijtzaal zelf ook erg sfeervol.

ontbijtzaal Hotel Le Berger Brussel

Weckpotjes ontbijt Hotel Le Berger Brussel

Een aanrader als je een hotel boekt zonder ontbijt: ontbijten bij Le Pain Quotidien. Zoveel lekkers bij elkaar dat je bijna niet meer weet wat je moet kiezen.

De stad
We waren maar een nachtje in Brussel, dus er moesten keuzes gemaakt worden. Omdat het heerlijk weer was, werd het een combi van slenteren door de mooie straten en genieten van de vele terrassen. Vanaf ons hotel liepen we via de winkelstraat Chaussée d’Ixelles met vele winkels van de grote merken door naar Grand Place. Ook een optie is om een van de zijstraatjes te pakken. Deze leiden naar de kleurrijke Afrikaanse wijk. Groentewinkeltjes met de meest bizarre producten en kappers om je haar te ontkroezen wisselen elkaar daar af. Ons doel was om ergens bij Grand Place een hapje te eten, midden in het toeristische hart van Brussel. Al wandelend kom je langs 1001 chocolatiers, winkeltjes met vers gebakken koekjes, prachtige huizen met mooie gevels en gezellige terrassen met een kaart vol Belgische biertjes. Vele momentjes om je vingers bij af te likken.

Wafels en crepes in Brussel

TravelLin in chocolatier

Belgisch biertje

De legende van Jeanneke Pis
We zijn even op bezoek geweest bij Jeanneke Pis, iets minder bekend dan haar mede-plasser Manneke Pis. Het is even zoeken maar je kan haar vinden aan het einde van de Beenhouwersstraat. Helaas achter tralies, dit vanwege vandalisme.

Jeanneke Pis Brussel

Tussen alle mede-toeristen vonden we verderop een mooi plekje om, voor mij voor het eerst, een pannetje mosselen te bestellen. Erg leuk om te doen. Bij alle restaurants is er een ruime keuze aan seafood, dus leef je uit.

Mosselen eten in Brussel

Wat leuk is om te doen is in een luxe hotel nog van een kopje koffie genieten. Deze keer viel de keuze op Le Meridien. Wat een plaatje. Recht tegenover het Centraal Station en met een prachtig uitzicht. En wat een mooi ingericht, een feestje om hier even te vertoeven. De koffie smaakte heerlijk, maar voor vier euro per kopje had ik ook niet anders verwacht.

Uiteraard barst het in Brussel ook van de musea, maar gezien het mooie weer en de korte tijd die we hadden zijn we lekker buiten gebleven. De veelzijdigheid van Brussel maakt het een ideale stad voor een minivakantie of stedentrip. Brussel heeft alle ingrediënten om je weekend tot een succes te maken!

Categorieën: Autovakantie, Belgie, Belgie, Citytrip, Weekendje weg | Tags: , , , , , | 2 reacties

Berichtnavigatie

2 gedachten over “Bourgondisch Brussel

  1. Handige tips! Die ga ik zeker onthouden voor een Brussel citytripje.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.