Jamaica: hotspot Cafe Goa

Wees welkom en relax bij Café Goa in Negril op Jamaica

Wees welkom en relax bij Café Goa in Negril op Jamaica

Een goede mok koffie, wat vers fruit en ik ben blij. Bij Café Goa in het Jamaicaanse Negril snappen ze dit! De sfeer is heel relaxed, als ik het omschrijf als een huiskamer-gevoel dan krijg je er wel een beeld bij. Je ploft lekker neer in een van de vele en vrolijk gekleurde stoeltjes. Geduld hebben leer je hier, elk gerecht wordt namelijk vers bereid. De ene keer helpen de vrolijke reggae beats je met wakker worden en soms is er geen muziek zodat je in stilte je dag kan starten. Toeristen komen hier graag, maar ook de Jamaicaan drinkt hier zijn verse Blue Mountain koffie.

De filosofie
Marcia, een hardwerkende Jamaicaanse dame, werkt bij Café Goa. Ze schoof even aan en vertelde over de gasten, met hoeveel plezier ze vier keer per week dubbele shifts draait en de filosofie van het restaurant. Bij Café Goa draait het niet om mooi gedekte tafels en luxe stoelen. Nee, Café Goa houdt de authentieke Jamaicaanse sfeer hoog en gooit alle liefde in het serveren van goed eten. En blijkbaar werkt het, de gasten komen graag terug, zeker ook vanwege de relaxte sfeer. ‘No problem man’ is een kreet die je keer op keer hoort.
De naam doet denken aan Goa in India. Toch is de naam hier niet op gebaseerd. Marcia vertelt dat de naam een mix is van het ‘let’s go have coffee’ en de Creoolse taal. De ‘go’ komt van het ‘Let’s go’. De ‘a’ is vanuit het Creools toegevoegd: let’s goa. Dit werd Café Goa. Pas later kwamen de eigenaars erachter dat Goa ook een plaats in India is. Met als gevolg dat Indiërs hier veel geziene gasten zijn.

Mijn favorieten
Maar! Er is meer dan ontbijt alleen. We hebben hier ook een keertje ’s avonds gegeten. Alsof je thuis eet bij je moeder. Heerlijke home made, vers en met zorg en aandacht gemaakte gerechten. Simpel en gezond. Ik heb genoten van de omelette met de lokale groente Calaloo (soort spinazie), lekkere frappuchino of vers bereide vis in jerk saus (lokale saus) met zachte aardappelpuree inclusief een flinke vleug knoflook en wat groente.

Overheerlijke omelette met Calaloo

Overheerlijke omelette met Calaloo

Ga je op vakantie naar Negril in Jamaica, dan raad ik je een bezoekje in Café Goa zeker aan! Je vindt Cafe Goa aan de Norman Manley Boulevard, aan de straatzijde. Of vraag even rond.
Doe je Marcia de groetjes van mij?

Meer over Jamaica vind je hier.

Categorieën: Culinair, Jamaica, Reisthema | Tags: | 2 reacties

Berichtnavigatie

2 gedachten over “Jamaica: hotspot Cafe Goa

  1. Klinkt alsof ik nu meteen een tripje Jamaica wil boeken! Leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: