Vakantieboek: de bakkersdochter

Grote aanrader, dit boek

Grote aanrader, dit boek

Wat is dit boek knap geschreven. Grote bewondering voor de schrijfster Sarah McCoy. Ik werd eerst boos van dit boek. Boos van het eerste hoofdstuk. De bakkersdochter gaat over de tweedewereld oorlog. Ik heb inmiddels aardig wat boeken gelezen met dit thema, maar dit boek is echt anders. Het is geschreven vanuit een Duits bakkersgezin die voor Hitler zijn. Bah. Boos dus. Maar eenmaal gestart met lezen kon ik niet meer stoppen.

Het verhaal
Een journaliste uit Amerika is op zoek naar een verhaal over hoe kerstmis gevierd wordt in Duitsland. De deadline kruipt dichterbij net als de stress. Ze neemt contact op met de Duitse bakkerij in haar woonplaats in Amerika en zo belandt ze al gauw tussen de lekkernijen. Ze interviewt de eigenaresse, een blij verhaal wordt het niet, want haar kerstherinneringen uit Duitsland gaan over schaarste en angst. Een bijzonder verhaal begint. Net als een vriendschap voor het leven.

Recepten
Al lezende vliegen de Duitse lekkernijen je om de oren. Je wordt steeds nieuwsgieriger naar al deze zoete smulsels. Hoe leuk is het dat achterin het boek alle recepten terug te vinden zijn!

Dit verhaal vangt je en blijft je bij
Een vraag die je jezelf aan het eind kan stellen: met welk personage voel jij je het meest verbonden? Want eigenlijk gaat het boek over eerlijkheid, familie intriges, angst en onuitgesproken grote geheimen. Is de waarheid uitspreken altijd juist? En wat als het te laat is, als je de waarheid na jaren toch hoort? Wat zou jij doen?
Dit boek is een grote aanrader! En complimenten voor de schrijfster Sarah McCoy.

Veel leesplezier!

Categorieën: Vakantieboek report | Tags: | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: